19 Mart 2013 Salı

Tarih öncesine ait Gizemli kuru kafanın sırrı neden çözülemiyor


Tarih öncesine ait Gizemli kuru kafanın sırrı neden çözülemiyor?

3 bin 600 yıllık bir kurukafa. Ama bildiklerimizden çok farklı. İnsanlık tarihinin eski kalıntılarından en esrarengiz parçalar arasında sayılıyor. Ve nasıl ve kimler tarafından hangi teknolojiyle bu denli mükemmel yapıldığı hala bilinmiyor.
Bugünlerde Edinburg kentinde “Tarih ve Sırları” adlı sergide yer alan 3 bin 600 yıllık “Kristal Kurukafa”, ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. “Kıyamet Kurukafası” ya da “İndiana Jones” filmine ilham kaynağı olan İngiliz maceraperest Mitchell Hedges’in adıyla “Mitchell Hedges Kurukafası” olarak da bilinen bu tarihi kalıntının, kimler tarafından ve nasıl yapıldığı konusunda hala hiçbir açıklama yapılamıyor.
Ünlü yönetmen George Lucas’ın “İndiana Jones” serisinin “İndiana Jones ve Kristal Kurukafa’nın Krallığı” adlı filmine de konu olan, ünlü bilim kurgu yazarı Arthur C. Clarke’ın 1980′lerdeki “Esrarengiz Dünya” adlı TV serisinin logosu olarak da kullanılan Kristal Kurukafa, Mitchel Hedges tarafından 1940′lada, şimdiki Belize topraklarında bir tapınakta bulunduğu açıklanmıştı. Ancak bir başka iddiaya görre Hedges bunu, 1943′te New Yorklu bir antikacıdan almış.

Maya dönemine ait 1000 yıllık bu kristal kuru kafa, tek bir blok kristal üzerine oyma olarak yapılmış. Nasıl yapıldığı hala anlaşılamayan kuru kafanın altından tutulan ışık, doğrudan göz çukurundan yansıyor.
Kristl Kurukafa’yı inceleyen bilimadamları, 3 bin 600 yıllık olduğunu tesbit ettiler ama hangi teknolojiyle bu denli mükemmel yapıldığını açıklayamadılar.
1970′lerde 1.3 milyon dolar değer biçilmişti. Ancak kısa süre sonra Kristal Kurukafa’yı değerlendiren ünlü Smithsonian Enstitüsü, bir gün insanlık tarihine farklı bir ışık tutabilecek bu parçanya yeni bir değer biçti ama bu rakam da sır gibi saklanıyor.

resim kafatası orjinaldir…

Alıntı:
http://www.facebook.com/suleymanburaktv

0 yorum:

Yorum Gönder